Påskeølsmagning hos Midtfyns Bryghus

Påskebesøg på Midtfyns Bryghus.

Tekst og billeder: Peter Laursen

Den 6. marts tog vi forskud på Påskeglæderne og besøgte Midtfyns Bryghus’ nye faciliteter i Årslev.

Vi var 5 glade entusiaster der havde fundet plads i kalenderen til at komme og besøge Midtfyns Bryghus på deres nye adresse. Vi blev modtaget af Søren Stobbe, der er den nye ansvarshavende i huset, mens Eddie styrer alt det kontaktskabende og præsentation mm uden for huset. Så'n beskrevet i meget grove træk.

Vi startede ud på første sal, med en mundsmag af deres gode hvedeøl Weath. Wheat er en frisk, utraditionel, engelsk inspireret øl med en smag af honning, hindbær og lime, brygget på hvedemalt, Maris Otter Pale malt og Crystal Malt. Wheat er med sin friske, runde og meget behagelige smag glimrende som velkomstøl. Eller til hygge en varm sommerdag.

Og så startede rundturen på et sted med meget mere plads end man er vant til at se i Broby. Alle os, der er vant til at komme i Broby har stiftet bekendtskab med deres ca. 1 m2 grønne plastic-skur som var MB's svar på toiletfaciliteter. I deres nye domicil er der hele tre indendørs toiletter og endda også bademuligheder. Nærmest vulgær luksus når de to forhold sammenlignes. I det hele taget er deres nye sted et sted fyldt med muligheder. Og Eddie der som bekendt kun stopper med at lægge planer og drømme visioner, når der er andre planer og visioner der skal lægges, har da også set mulighed for alt mellem golfbane med udgangspunkt fra en sluse på første sal og et gourmet-køkken. Foruden naturligvis muligheden for at skabe rammen for Danmarks hyggeligste og mest velsmagende bryghus.

Vi gik nedenunder og kom først frem til et rum der bliver deres nye ølsmagnings/arrangement rum. Ved siden af det, er deres salgsrum. De har åbnet op for dørsalg med faste åbningstider. Det er vigtigt at hæfte sig ved, at det er der I skal køre hen for fremtidige ølkøb. Der er åbent for alle, hver torsdag og fredag mellem 12:00 og 17:00.

Vi kom frem til det kommende hjerte af bryghuset. Der hvor de nye danskproducerede kedler skal stå. Der fik vi os en smagsprøve på blindeøllen. Så videre til deres kommende lagerrum der som alt det andet, er markant større end deres nuværende. Der fik vi os en påskebryg og kikket os noget mere omkring. Slutteligt satte vi os op på første sal, med en smuk udsigt i det solskinsfyldte forårsvejr. Der fik vi først smagt en Chilli Tripel. Derefter bryghusets nyeste skud på stammen; Lindholm Porter, som er en rigtig godt balanceret bryg med en lille del røgmalt i. Vi spåede den en lysende fremtid. Jeg er personligt ikke så god til røgøl. Men denne her er ikke markant røget, men nærmere smagt til, lidt som peber tilsat en kødsovs. Det giver en fremragende smag og en utrolig lækker eftersmag. Jeg tror at dette bryg kan få vendt nogen af de røgforskrækkede til at være mere åbne. Deriblandt mig selv. Jeg er allerede omvendt.

Til sidst fik vi en smagsprøve på deres Imperial Stout. Og så gik vi i deres shop og handlede et par flasker forkælelse med hjem. Og så tog vi hver til sit efter et par gode timer.

Mange tak til Midtfyns Bryghus og Søren Stobbe for en god oplevelse.

Mad og øl på Heimdal

Den Gamle Redacteur i et løssluppent øjeblik. SOOOVSSS...

Mad og ølglæde på Heimdal

Tekst og billede: Jens Ørum

14 glade ølentusiaster havde fundet vej til Strandgade 12 i Faaborg lørdag den 11. maj. Menuen stod på ølmarineret svinemørbrad m. ølsovs og hjemmebagt ølbrød til.

Formanden havde forberedt en lille smagning af påskeøl, så vi ikke helt glemte højtiden.

Ølsmagning er en alvorlig ting!

Picnicdag på Gåsebjergsand

Familiedag på Naturlegepladsen lørdag den 20. juli.

Tekst og billeder: Peter Laursen

Vi mødte op på Gåsebjergsand Naturlegepladsen i Svanninge Bakker.
Det var perfekt vejr til familiedagen. Høj sol og tæt på de 28 grader.
Så vi satte os ind i skyggen i læskuret og nød livet i fulde drag.
Vi var ikke så mange tilstede. Men brilierede dog med at repræsentere både Fyn, Jylland og Thailand samt hvalpen Bulder.
Vi fik smagt dansk, tysk og fransk bryg samt Onkel Sunes lækre hjemmebryg.
Tak for nogle hyggelige timer i afslapningen og det gode øl's tegn

Øllets Dag

På Øllets Dag, den 7. september, var vi på besøg på Gundestrup Mejeri- og Bryghus. DØE havde en meget fin placering lige udenfor indgangen til bryghuset. Udover at promovere foreningen var vi bryghuset behjælpelige med at uddele smagsprøver på deres fremragende øl. En nyhed - Valle Ale - blev præsenteret ved denne lejlighed. Vejret viste sig fra sin bedste side, Jørgen Hoff mente at der havde været ca. 500-800 besøgende i løbet af dagen.

Midtfyns Bryghus nye domicil

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Øllets Dag på Gundestrup